ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ-FESS-ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Διατροφή

Ασθενείς οι οποίοι έχουν υποστεί γενική αναισθησία, είναι προτιμότερο να παίρνουν ελαφρά γεύματα την πρώτη μέρα μετά την εγχείριση.

Γενικές Πληροφορίες

1. Το κεφάλι να βρίσκεται σε ανυψωμένη θέση συνεχώς. Για την ανάπαυσή σας  βάλτε 3 μαξιλάρια στο προσκέφαλό κατά τη διάρκεια του ύπνου.

2. Η χρήση παυσίπονων να γίνεται με τη συνοδεία φαγητού.

3. Μπορείτε να κάνετε ντους με χλιαρό (όχι καυτό) νερό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποιον μαζί σας στο σπίτι, σε περίπτωση που νιώσετε αδιαθεσία.

4. Μην αφαιρείτε πωματσμούς ή νάρθηκες, εάν υπάρχουν. Ίσως χρειαστεί να αναπνέεται από το στόμα σε περίπτωση που οι νάρθηκες αποφραχτούν.  Αυτό μπορεί να προκαλέσει ξηροστομία (στέγνωμα του στόματος). Είναι επομένως πολύ σημαντικό να πίνετε πολλά υγρά για επαρκή ενυδάτωση.

5. Είναι αναμενόμενο να παρατηρηθεί αιμορραγία για δύο με τρεις μέρες μετά την επέμβαση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε σε μια τέτοια περίπτωση είναι να αλλάζετε τη μπροστά από τη μύτη σας και να διατηρείται τα ρουθούνια καθαρά.

6. Για να καθαρίσετε τα ρουθούνια, χρησιμοποιήστε ένα Q-tip βρεγμένο με οξυζενέ η αλοιφή τα οποία διαλύουν απαλά τις κρούστες.

Φροντίδα μετά την Αφαίρεση του Πωματισμού

1. Μην φυσάτε τη μύτη σας για τουλάχιστον μία βδομάδα από την ημέρα της επέμβασης .

2. Εάν είναι αναγκαίο να φταρνιστείτε, κάντε το με ανοικτό το στόμα.

3. Μην κάνετε χρήση Ασπιρίνης.

4. Για 20 – 25 μέρες μετά την αφαίρεση τού πωματισμού συνιστάται η εφαρμογή αλατούχου σπρέι, 6-8 φορές τη μέρα.

Φάρμακα

Συνήθως δίδεται αντιβιοτικό για επτά έως δέκα ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Ενδέχεται επίσης να χρειαστείτε μια συνταγή για παυσίπονα.

Σε περίπτωση ανάγκης μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό  στο τηλέφωνο 99353873. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε  καλώντας τη  γραμματέα  στο τηλέφωνο 22200638.