Δρ. Κυριακίδης Γεράσιμος

Δρ. Κυριακίδης Γεράσιμος

Ο Δρ. Κυριακίδης Γεράσιμος γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 16 Ιανουαρίου του 1967. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο το 1985 όπου ακολούθως υπηρέτησε  τη στρατιωτική του θητεία σε θέση νοσηλευτή στην αεροπορία.

Αποφοίτησε το Σεπτέμβρη του 1994 από την Ιατρική Σχολή της Σόφιας με άριστα. Τον Ιούλιο του 1995 αναγνώρισε το πτυχίο του ως ισότιμο πτυχίου Ελληνικών Πανεπιστημίων κατόπιν εξετάσεων.

Από το 1995 έως και το 2002 εργάστηκε στα νοσοκομεία Λάρνακας, Λευκωσίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης όπως επίσης και στο  Νοσοκομείο Ευαγγελισμός  όπου αποκτώντας την απαιτούμενη εμπειρία στην γενική ωτορινολαρυγγολογία παίδων και ενηλίκων  το Φεβρουάριο το 2002 απέκτησε τον τίτλο του ωτορινολαρυγγολόγου μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις στην Αθήνα.

Από το 2002 έως και τώρα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, αρχικά σε ιδιωτικό ιατρείο, ενώ από το 2007 είναι μέλος στο Αρεταίειο  Νοσοκομείο.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Κατά  τη διάρκεια της ειδικότητας του έως και τώρα παρακολουθεί ανελλιπώς σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν την ειδικότητα του. Διενεργεί όλο το εύρος των χειρουργικών επεμβάσεων ρουτίνας που αφορούν  την ειδικότητα του  όπως αμυγδαλεκτομές, αδενοτομές, σωληνίσκους αερισμού, διαφράγματα και μικρολαρυγγοσκοπήσεις (πολύποδες λάρυγγα) κ.α.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ LASER

Έχει εξειδικευτεί στη χειρουργική LASER στο Παρίσι (Prof. Jean Abitbol)  και στο Βέλγιο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του  Mont- Godinne (Prof. M. Remacle). Μέχρι στιγμής έχει διενεργήσει πολλές χειρουργικές επεμβάσεις με LASER για την αφαίρεση καλοήθων  και κακοήθων όγκων με επιτυχία.

ΡΙΝΟΛΟΓΙΑ  ΚΑΙ  ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΡΙΝΟΣ

Από το 1999 έως και τώρα παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στην ενδοσκοπική  χειρουργική της μύτης ως επίσης και της ρινοπλαστικής σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού (Βρυξέλλες, Γάνδη, Άμστερνταμ, Ηνωμένο Βασίλειο). Στο Αρεταίειο Νοσοκομείο έχει διενεργήσει μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων με επιτυχία.

ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΤΙΟΥ

Ο γιατρός κατόπιν ειδικής εκπαίδευσης στη Γαλλία και την Ιταλία, διενεργεί   διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν το αυτί, όπως τυμπανοπλαστικές (τρύπα στο τύμπανο) και μαστοειδεκτομές.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον πατέρα μου Ανδρέα Κυριακίδη και στους ωτορινολαρυγγολόγους Ηρώ Κοκκέβη, Μιχάλη Κορνιώτη, Νικ Βιολάρη και Χρίστο Γιωργάλλα για τη βοήθεια τους και τις εμπειρίες που μου έχουν μεταδώσει.