Αδενοτομή – Αφαίρεση των αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια)

Τι είναι οι αδενοειδείς(κρεατάκια) εκβλαστήσεις;

Είναι διόγκωση πού βρίσκεται πίσω από την μύτη καί την μαλθακή υπερώα στο πίσω μέροςτου λαιμού. Η δουλειά τους είναι να δημιουργούν αντισώματα για να καταπολεμούν τις διάφορες μολύνσεις.

Είναι απαραίτητητα τα κρεατάκια στον οργανισμό;

Όχι. Ο οργανισμός σας μπορεί να καταπολεμήσει τις διάφορες φλεγμονές χωρίς αυτά.

Γιατι να τα αφαιρέσουμε;

Για να σταματήσουν οι φλεγμονές στα αυτιά και να βελτιωθεί η ακοή. Μερικά παιδιά έχουν τεράστια κρεατάκια και μπορεί να σταματά η αναπνοή τους την νύκτα.

Βοηθάει πάντα η επέμβαση αυτή;

Βοηθά περίπου το 80% των ασθενών με εκριτική ωτίτιδα και σίγουρα ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό στα μωρά που σταματά η αναπνοή τους.

Πώς γίνεται η εγχείρηση;

Έρχεστε στο νοσοκομείο το πρωί της εγχείρησης για εισαγωγή. Ακωλούθως σας οδηγούμε στο χειρουργείο όπου σας γίνετε γενική αναισθησία. Αφαιρούμε τα κρεατάκια από το στόμα χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία. Η εγχείρηση διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Πόσες ημέρες θαμείνω στο νοσοκομείο;

Συνήθως φεύγετε την ίδια ημέρα.

Τι προβλήματα μπορεί να έχω μετά την επέμβαση;

Η αδενοτομή είναι πολύ ασφαλής επέμβαση. Όμως,κάθε εγχείρηση έχει ένα μικρό κίνδυνο. Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι η αιμορραγία. Συμβαίνει περίπου μία στις εκατό περιπτώσεις και συνήθως αντιμετωπίζεται στο ιατρείο. Πολύ σπάνια μπορεί να χρειαστεί να μπούμε ξανά στο χειρουργίο. Κατά τη διάρκεια της εγχείρησης, υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να τραυματιστεί κάποιο δόντι. Μερικές φορές στα παιδιά μπορεί να βγαίνει φαγητό από την μύτη αλλά αυτό θα συνεχιστεί για μικρό χρονικό διάστημα και μετά θα υποχωρήσει.

© 2024 Dr Yerasimos Kyriakides. All Rights Reserved. Website Designed & Developed by Ruxbo